تفاوت صافکاری با رنگ و بدون رنگ / چطور ماشین صافکاری‌ شده را تشخیص دهیم؟

ساخت وبلاگ

تصادف با خودرو تجربه خوشایندی نیست و البته گاهی غیرقابل‌اجتناب هم هست. بیشتر رانندگان دست‌کم یک‌بار با ماشینشان تصادف کرده‌اند، حتی شده در حد یک خراش کوچک! البته آسیب خودرو همیشه در حد خط‌وخش نیست و گاهی اوقات فرورفتگی‌های بزرگی روی بدنه خودرو بر جای می‌ماند. اینجاست که صافکاری مهم می‌شود.

صافکاری چیست؟

صافکاری خودرو به معنای از بین بردن آثار خط‌وخش، فرورفتگی و ترمیم نواحی آسیب‌دیده بدنه است. متخصصین این حوزه که معمولاً چندین سال در کنار استادکارها به یادگیری مهارت می‌پردازند، با استفاده از ابزار مخصوص مثل چکش، لیزر و … بدنه را به حالت اول بازمی‌گردانند.

صافکاری بدون رنگ

اگر ضربه وارده به خودرو چندان شدید نباشد، شخص صافکار می‌تواند با استفاده از مهارت خود و ابزارهایی که در اختیار دارد، فرورفتگی‌های بدنه را ترمیم کند، یا به عبارتی، بدون رنگ دربیاورد. به این ترتیب دیگر نیازی به رنگ نخواهد بود. در اینجا به دو نوع صافکاری بدون رنگ اشاره کرده‌ایم:

صافکاری بدون رنگ با میله PDR

گاهی اوقات متخصص صافکار بدون ضربه یا استفاده از چکش و با به‌کارگیری ابزاری به نام میله PDR، عملیات صافکاری را انجام می‌دهد. این میله از جنس فولاد و سر آن زاویه‌دار است، به‌گونه‌ای که می‌توان با چرخش دست فرورفتگی را اصلاح کرد. صافکاری با میله PDR سریع انجام می‌شود و از نظر هزینه نیز روشی مقرون‌به‌صرفه است.

صافکاری با دستگاه مکش

همان‌طور که از نام آن پیداست، در این نوع صافکاری با استفاده از مکش و هوای فشرده به ترمیم بخش آسیب‌دیده می‌پردازیم. این روش بیشتر در مورد خودروهای لوکس به‌کار می‌رود. انجام صافکاری مکنده مهارت بالایی نیاز دارد و یک فرد کم‌تجربه ممکن است آسیب زیادی به خودرو وارد کند. مزیت دستگاه مکش این است که فرورفتگی‌های بدنه خودرو را در کمترین زمان ممکن رفع می‌کند.

صافکاری با دستگاه مغناطیسی

در این نوع صافکاری، در محل آسیب‌دیده یک میدان مغناطیسی ایجاد می‌شود که آن را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. صافکاری مغناطیسی قیمت بالاتری نسبت به صافکاری سنتی دارد و استفاده از آن نیز نیاز به تخصص و مهارت خاصی دارد. به همین دلیل برای صافکاری مغناطیسی باید به مراکزی مراجعه کنید که از تخصص و مهارت‌شان اطمینان دارید.

صافکاری با لیزر

از دستگاه لیزر برای صافکاری سطوح خارجی خودرو استفاده می‌شود. اشعه تابیده‌شده به نقطه مورد نظر باعث می‌شود که اتم‌ها و ساختار فلزی بدنه خودرو جنبش بیشتری داشته باشند. نکته مثبت این فرایند این است که هیچ آسیبی به رنگ و فرم اصلی خودرو وارد نمی‌شود.

نوشته تفاوت صافکاری با رنگ و بدون رنگ / چطور ماشین صافکاری‌ شده را تشخیص دهیم؟ اولین بار در دنده 6 پدیدار شد.

دنده 6 ...
ما را در سایت دنده 6 دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان dande6 بازدید : 51 تاريخ : جمعه 6 بهمن 1402 ساعت: 5:22

خبرنامه