بررسی ویژگی ها و نقاط قوت و ضعف «هایما اس 5»

ساخت وبلاگ

هفته گذشته، ایران خودرو، خط تولید محصول جدید خود به نام هایما اس 5را افتتاح کرد. محصولی که به نظر می رسد تولید آن پس از حضور نه چندان موفق نسخه اس 7 این خودروی چینی صورت می گیرد.

هایما اس 5، را می توان کراس اوری کوچک تر از S7 دانست که با ورود خود، بازار این رده از محصولات در بازار را رقابتی تر می کند. اگر چه هنوز قیمت قطعی برای این محصول بیان نشده، اما شهریورماه، معاون بازاریابی ایران خودرو، بازه باز قیمتی 70 تا 100 میلیون تومان را برای آن ذکر کرده است. در گزارش امروز قصد داریم از نمایی نزدیک تر نگاهی به این خودرو داشته باشیم. ضمن این که به برخی تمایزات این خودرو با خودروهای هم رده یا قابل مقایسه نیز اشاره ای خواهیم کرد.

ورود هایما S5 بعد از حضور نه چندان موفق S7

چینی ها که تقریباً رده قیمتی 70 تا 100 میلیون تومان را در بازار خودروی ایران قبضه کرده اند، حالا یک رقیب جدید از جنس خودشان را در بازار می بینند. ایران خودرو در حالی خط تولید نسخه s5 هایما را افتتاح کرده است که به نظر می رسد این کراس اور قرار است به عنوان نسخه به روز تر هایما S7 معرفی شود. آن هم پس از این که S7 با اقبال زیادی در بازار مواجه نشد و برخی حضور این خودرو در بازار را به رغم ویژگی های مثبت آن، ناموفق ارزیابی کردند. از طرف دیگر، گفته می شود که کارخانه هایما در چین، تولید کراس اور هایما اس 7را متوقف کرده است و این، بیش از پیش مطرح کننده فرض جانشینی هایما اس 5، به جای اس 7است.
با این حال هایما S5 خودروی بی نام و نشانی در چین نیست به طوری که عنوان بهترین SUV شهری در نمایشگاه 2015 گوانگژو چین را نیز یدک می کشد. این خودرو طبق گزارش «زومیت» حاصل همکاری شرکت های هاینان چین و مزدا ژاپن در شرکتی است که سهامدار اصلی آن، گروه مشهور خودروسازی چین یعنی فاو است. هایما S5 در بازار کشورهای شرق آسیا ظاهراً فروش خوبی داشته و برتر از نسخه اس 7ظاهر شده است. اگر چه مدل تنفس طبیعی این خودرو نیز تولید می شود، اما ایران خودرو، هم اینک تولید مدل توربوشارژ آن را هدف گرفته است.

تلفیقی از مزدا- توسان در ظاهر هایما S5

به تبعِ ریشه مزدایی هایما اس 5، رگه هایی از شباهت این خودرو با تولیدات مزدا از نمای جلو دیده می شود. حالت تهاجمی، در چراغ ها و خطوط حجم دهنده روی کاپوت از جمله مواردی هستند که ظاهر تقریباً جذابی را به این خودرو بخشیده اند. البته اگر شما هم با این موضوع موافق باشید، نمای کنار و عقب این خودرو نیز شباهت هایی با هیوندای توسان دارد. می توان گفت، خطوط حجم دهنده روی درها که از چراغ عقب تا امتداد دستگیره ها کشیده شده اند و تا نزدیکی رکاب ادامه دارند، هماهنگی خوبی با دیگر اجزا نشان می دهند، ریل باربند و اسپویلر عقب، همراه با آنتن کوسه ای، دیگر نکات مثبت در طراحی این بخش هستند. این خودرو دارای طول، عرض و ارتفاعی به ترتیب به اندازه چهار متر و 358 میلیمتر، یک متر و 823 میلیمتر و یک متر و 630 میلیمتر است. در مقایسه با برخی خودروهای چینی دیگر می توان گفت ، ابعاد هایما اس 5از ام وی ام X22، لیفان X60، جک اس 3(غیر از ارتفاع) و چانگان CS35 (غیر از ارتفاع) بیشتر بوده، اما از جک اس 5، تیگو 7و هایما اس 7، کوچک تر است. به خصوص با 10 سانتی متر ارتفاع کمتر نسبت به هایما اس 7، ایرادی را که به بلندی بیش از حد هایما اس7 می گیرند ندارد.
اتاقی که بزرگ تر به نظر می رسد
داخل اتاق هایما اس 5، به نوعی متفاوت تر از دیگر کراس اورهای مشابه است. اول این که مواد به کار رفته در داشبورد، آن چنان کم کیفیت به اندازه ای که در برخی چینی های مشابه می بینیم نیست. فضای بازتر برای پاهای سرنشینان صندلی جلو با توجه به طراحی کنسول وسط، داشبورد تقریباً خوش منظر V شکل و نیز نمای دو رنگ پوشش صندلی ها و تودوزی ها مواردی است که می تواند حس خوبی را به سرنشینان بدهد. با این حال، نمایشگری 7اینچی که تاحدی دور از دسترس راننده است و ورودی سی دی با ظاهر تقریباً ناهماهنگ با داشبورد تا حدودی غیر منتظره به نظر می آیند. از طرف دیگر، به رغم ظاهر این خودرو به خصوص فرم چراغ های جلو و سبک بدنه که این تصور را ایجاد می کندکه این خودرو، فضایی برای پنج نفر را در داخل اتاق خود برای سرنشینان فراهم کند، فضای کافی تنها برای چهار نفر وجود دارد و ممکن است نفر پنجم در صندلی عقب مقداری با محدودیت مواجه شود. نکته دیگر مربوط به صندوق عقب این خودروست. صندوق بار هایما اس 5، ظرفیت تنها 320 لیتر را دارد که در مقایسه با فضای 400 لیتری 206 صندوق دار و هایما S7، و نیز 500 لیتری تندر 90، کمتر است. بنابراین می توان گفت این ظرفیت، بیشتر متناسب با استفاده شهری است. این نکته را هم باید گفت که وزن این خودرو حدود 1435 کیلوگرم است که برای یک کراس اور کوچک، مقداری زیاد است.
قدرت 161 اسبی در مقابل صفرتا صد 12 ثانیه ای
هایما اس 5که ایران خودرو قصد دارد آن را در تولید انبوه وارد بازار کند، پیشرانه 1.5 لیتری توربوشارژ با قدرت 161 اسب بخار و گشتاور 223 نیوتن متر دارد که بنا به ادعای ایران خودرو، نهایت قدرت از دور موتور 6  هزاردور بر دقیقه و بیشترین گشتاور از دور موتور 1800 تا 4000 دور بر دقیقه حاصل خواهد شد. میانگین مصرف سوخت S5 توربو هم، هشت لیتر در 100 کیلومتر بیان شده که مطابق استاندارد یورو 5است. نهایت سرعت این مدل، 170 کیلومتر بر ساعت خواهد بود. از سوی دیگر، هایما S5، سیستم چهار چرخ محرک نخواهد داشت و صرفا به صورت دیفرانسیل جلو عرضه خواهد شد. در خصوص شتاب، باید گفت که این محصول، چند ماه پیش در کشور فیلیپین عرضه شده که در تست هایی با بنزین استاندارد این کشور، در زمان 12.5 ثانیه به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت رسیده است. در این خودرو، با توجه به گیربکس cvt، اگر چه نرم بودن تعویض دنده قابل توجه است، اما نمی توان از آن، انتظار شتابگیری فوق العاده داشت، چرا که حالت توربو و قدرت 160 اسب بخاری، وقتی فعال می شود که دور موتور به 6هزار دور بر دقیقه برسد و این ممکن است در مقایسه با دیگر خودروهای روز، با تاخیر بیشتر انجام شود. بنابراین تنها می توان گفت که این خودرو بیشتر برای رانندگی نرم درون شهری مناسب است.

امکانات رفاهی
هایما S5از نظر آپشن ها، وضعیت خوبی دارد. از امکانات آن می توان به تهویه مطبوع اتوماتیک، استارت دکمه ای، آینه های جانبی برقی تاشونده گرمکن دار دارای راهنما، صندلی راننده شش حرکته برقی و صندلی شاگرد چهار حرکته برقی، سان روف برقی، کروز کنترل، دوربین پارک و دید 360 درجه و صندلی برقی برای ردیف های جلو اشاره کرد. آن هایی که در نمایشگاه خودروی امسال، از نزدیک این خودرو را بررسی کرده اند می گویند که سیستم تهویه این خودرو پرتاب باد مناسب داشته است. با این حال، فرمان این خودرو هیدرولیک است و برقی نیست که روی تایرهای پهن تر، مقداری ممکن است سفت به نظر برسد.
ایمنی
هایما اس 5نیز مانند بیشتر خودروهای وارداتی چینی، دارای استاندارد 5ستاره ایمنی از بنیاد تست تصادفات چین است. با این حال، استفاده از شش کیسه هوای ایمنی (چهار عدد اصلی و دو عدد پرده ای در دو طرف)، قفل مرکزی، قطع خودکار سوخت هنگام تصادف، باز شدن خودکار قفل درها پس از برخورد خودرو با مانع، سیستم ترمز ضد قفل (ABS)، کمک ترمز (BAS)، سیستم توزیع متعادل نیروی ترمز (EBD)، حفظ خودرو در سربالایی (HAS)، سیستم کنترل پایداری الکتریکی (ESP) و فناوری کنترل کشش (TCS) است.
رقبا
اگر چه محدوده قیمتی بیان شده برای هایما اس 5، بسیار باز و در حدود 70 تا 100 میلیون تومان ذکر شده است، با این حال، می توان از جک اس 5و جک اس 3، چانگان cs35 به عنوان برخی رقبای این خودرو نام برد. البته اگر می خواهید به جای خرید صفر این خودرو خرید دست دوم برخی خودروهای دیگر را در نظر بگیرید، سوزوکی گرندویتارا با پیشرانه 2.4 لیتری ساخت ژاپن، گیربکس اتوماتیک غیر CVT و سیستم دو دیفرانسیل و قیمتی در حدود 80 تا 90 میلیون تومان نیز یکی از گزینه های پیش روی شما خواهد بود.
جدول، برخی ویژگی های فنی این خودروها به همراه ویژگی های هایما اس 7(برادر بزرگ ترهایما اس 5) را نشان می دهد.




 

دنده 6 ...
ما را در سایت دنده 6 دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان dande6 بازدید : 228 تاريخ : جمعه 8 دی 1396 ساعت: 18:25

خبرنامه