شورای رقابت و تایید افزایش قیمت ها از 0.4 تا 1.8 درصد

ساخت وبلاگ

امروز در جلسه شورای رقابت با افزایش 0.4درصدی قیمت محصولات سایپا و 1.8 درصدی محصولات ایران خودرو موافقت شد.

رضا شیوا رئیس شورای رقابت در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران اظهار داشت:امروز محور اصلی جلسه شورا ، بررسی بازار خودرو بود.

وی ادامه داد:شورای رقابت بیشتر نگران بازار خودرهایی است که انحصاری هستند و کاری با قیمت گذاری خودروهای رقابتی ندارد چراکه بازار نرخ آنها را تعیین می کند.

رئیس شورای رقابت افزود:بر این اساس مرکز ملی رقابت طبق دستور العمل قبلی شورا برای تعیین قیمت خودروهای انحصاری ، با توجه به اطلاعات بانک مرکزی در خصوص تورم بخشی و همچنین میزان رشد کیفیت خودروها، وضعیت قیمتی و میزان افزایش و یا کاهش نرخ محصولات را بررسی کرد.

وی افزود:در گروه محصولات سایپا اگرچه تورم بخشی  4.4 درصدی گزارش شده اما به دلیل کیفیت پایین شامل جریمه منفی 1.86 درصدی کم کیفیتی شده و میزان افزایش قیمت مورد قبول 0.4درصد است.

شیوا تصریح کرد:در گروه ایران خودرو وضعیت کیفیت بهتر بوده و با وجود اینکه تورم بخشی کمتری نسبت به سایپا داشته اما شامل جریمه کم کیفیتی نشده و سقف افزایش قیمت مورد قبول در این گروه 1.8درصد اعلام شده است.

وی افزود:نرخ تورم بخشی محصولات ایران‌خودرو 3.72 درصد بوده و این شرکت جایزه کیفیت 0.1 درصدی دریافت کرده است.

با توجه به وضعیت رکودی بازار ،افزایش قیمت خیلی منطقی نیست اما شورا بر حسب وظیفه سقف افزایش را محاسبه و اعلام کرده و خودروسازان می توانند برای جذب مشتری ،میزان کمتری نرخ محصولات خود را بالا ببرند.

وی در خصوص برنامه شورا در جلسه آینده گفت:ممکن است پس از بررسی کامل ،برخی خودروها به ویژه در گروه ایران خودرو که رقیب وارداتی دارند از دستورالعمل تعیین قیمت خارج شوند.

ایسنا: در شرایطی که وزیر صنعت خواستار آزادسازی قیمت‌گذاری خودرو شده است، کارشناسان نسبت به هرگونه برنامه‌ای برای آزادسازی قیمت‌ها و تبعات منفی آن برای مصرف‌کنندگان، هشدار می‌دهند. اخیرا اعلام شد که وزیر صنعت، معدن و تجارت در نامه‌ای خواستار آزادسازی قیمت‌گذاری خودروهای داخلی و خروج شورای رقابت از این حوزه شده است. این موضوع واکنش تعدادی از کارشناسان را به دنبال داشته است.

این کارشناسان می‌گویند که با توجه به انحصاری بودن بازار خودرو، هرگونه آزادسازی قیمت‌گذاری خودرو باعث افزایش قیمت‌ها و تضییع حقوق مصرف‌کننندگان خواهد شد. به گفته کارشناسان، در حال حاضر تناسبی بین قیمت و کیفیت خودروهای داخلی وجود ندارد؛ به‌گونه‌ای که قیمت این محصولات در مقایسه با کیفیت آنها، بالا است. کارشناسان می‌گویند به جای آزادسازی قیمت‌گذاری خودرو، شورای رقابت باید وارد عمل شده و نسبت به کاهش قیمت خودروهای داخلی که کیفیت پایینی دارند، اقدام کند. در این زمینه عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی می‌گوید: سیستم قیمت‌گذاری خودرو باید همچنان باقی بماند؛ زیرا به‌دلیل انحصاری بودن بازار نمی‌توان قیمت‌گذاری را به خودروسازان سپرد. امرالله امینی خاطرنشان می‌کند: صنعت خودروی ایران انحصاری است و دو شرکت ایران خودرو و سایپا به‌دلیل داشتن بیشترین سهم بازار کنترل این صنعت را در دست دارند.

خودروسازان به منفعت خود فکر می‌کنند؛ بنابراین در صورت واگذاری قیمت‌گذاری خودرو به این شرکت‌ها شاهد افزایش قیمتها خواهیم بود. رئیس انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان نیز در این زمینه می‌گوید: خودروسازان سابقه بدی در رعایت حقوق مصرف‌کنندگان دارند. آزادسازی قیمت‌گذاری خودرو باعث افزایش قیمت‌ها شده و برخلاف منافع مصرف‌کنندگان است. محمد جعفری خاطرنشان می‌کند: در حال حاضر نیز تناسبی بین قیمت و کیفیت خودروهای داخلی وجود ندارد، خودروهای داخلی در مقایسه با قیمت‌ها، کیفیت پایینی دارند…

به جای آزادسازی قیمت خودرو باید شورای رقابت وارد عمل شده و قیمت خودروهایی که کیفیت پایینی دارند را کاهش دهد. یک کارشناس صنعت خودرو نیز معتقد است که در صورت آزادسازی قیمت خودرو، تعرفه واردات خودرو نیز باید به صفر برسد. علی خاکساری می‌گوید: اگر تعرفه واردات خودرو به صفر رسیده و تمام حمایت‌های دولتی صنعت خودرو نیز برداشته شود، آن‌گاه می‌شود قیمت‌گذاری خودرو را آزاد کرد. وی تصریح می‌کند: تا زمانی‌که تعرفه واردات خودرو وجود داشته باشد قیمت‌گذاری خودرو نباید آزاد شود. در حال حاضر تولید خودرو در کشور انحصاری است و مصرف‌کنندگان انتخابی جز خرید خودروهای بی‌کیفیت داخلی ندارند.

به اشتراک گذاری

دنده 6 ...
ما را در سایت دنده 6 دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان dande6 بازدید : 246 تاريخ : سه شنبه 7 ارديبهشت 1395 ساعت: 14:12

خبرنامه